Aanmelden Duurzaam Onderwijs Netwerken

Meld je aan voor een of meerdere van de netwerken

Toelichting netwerken:

Deze netwerken zijn bedoeld om de drempel tot duurzaamheid in het onderwijs te verlagen. Onderwijzen is al ingewikkeld genoeg. Ook zonder het uitpluizen en implementeren van duurzaamheidsaanbod. Daarom bieden deze netwerken één plek waar het onderwijs terecht kan met alle vragen over duurzaamheid. Of men nu op zoek is naar zonnepanelen, certificaten, cursussen of lespakketten, grote kans dat één van de 100den experts in deze netwerken de kennis of het aanbod heeft waar jij naar op zoek bent. Ten tweede zijn de netwerken bedoeld voor diegenen die samen willen optrekken om duurzaamheid in het onderwijs een boost te geven. Via deze netwerken kunnen zij elkaar vinden en samenwerkingen aangaan. Na aanmelding kan er door het netwerk een beroep worden gedaan op jouw kennis en ervaring en kun jij een beroep doen op de netwerken.

(ho omvat hbo en wo)

Ambassadeur

Als lid van een netwerk deel je je kennis en ervaring met anderen in het werkveld van duurzaam onderwijs. Ambassadeurs gaan nog een stapje verder. Zij spreken de bereidheid uit om projecten op ad hoc basis te ondersteunen. Bijvoorbeeld door een bijeenkomst in hun regio te organiseren of door specifieke informatie in hun netwerken te verspreiden.

Regiogids

Soms komt er een verzoek of vraag langs waar het netwerk geen raad mee weet. Dat is waar de regiogidsen om de hoek komen kijken. Dit zijn veelal personen met veel ervaring binnen het onderwijs en een uitgebreid netwerk in hun regio. In het geval dat het netwerk te kort schiet vragen we de relevante regiogids om nog een tweede keer naar de vraag of het verzoek te kijken. Verder hebben de regiogidsen een landelijke rol: ze ontmoeten elkaar een paar keer per jaar en zetten samen strategieën uit om duurzaamheid in het onderwijs te versnellen.