Aanmelden Duurzaam Onderwijs Netwerken

Meld je aan voor een of meerdere van de netwerken

Toelichting netwerken:

We hebben vier netwerken: voor het primair-, voortgezet-, beroeps- en hoger onderwijs. De netwerken wisselen kennis en ervaring uit over duurzaam onderwijs en ondersteunen elkaar waar mogelijk. We komen een paar keer per jaar samen en weten elkaar online te vinden. Iedereen met interesse kan zich aansluiten.

(ho omvat hbo en wo)

Ambassadeur

Als lid van een netwerk deel je je kennis en ervaring met anderen in het werkveld van duurzaam onderwijs. Ambassadeurs gaan nog een stapje verder. Zij spreken de bereidheid uit om projecten op ad hoc basis te ondersteunen. Bijvoorbeeld door een bijeenkomst in hun regio te organiseren of door specifieke informatie in hun netwerken te verspreiden.

Regiogids

Soms komt er een verzoek of vraag langs waar het netwerk geen raad mee weet. Dat is waar de regiogidsen om de hoek komen kijken. Dit zijn veelal personen met veel ervaring binnen het onderwijs en een uitgebreid netwerk in hun regio. In het geval dat het netwerk te kort schiet vragen we de relevante regiogids om nog een tweede keer naar de vraag of het verzoek te kijken. Verder hebben de regiogidsen een landelijke rol: ze ontmoeten elkaar een paar keer per jaar en zetten samen strategieën uit om duurzaamheid in het onderwijs te versnellen.